Wednesday, November 16, 2011

Takutnye lah haish !

Assalamualaikum readers ◕‿◕

hye si cantik & si kacak yang sedang membace entry ieqa yang tak semenggah ni =)



yes, ieqa memang ade penyakit nebes ni taw, *malunye , actually ieqa dah benti dah keje kat jusco taman maluri tu. *cedih taw , ieqa di panggil pulang ke istana oleh permaisuri agong . huh? ok stop berangan *dushum2 . Bersempena cuti sem ieqa selama 3 bulan ni mak ieqa suruh ieqa benti keje n balik ke rumah family. sebagai anak yg solehah *amin . ieqa patuh arahan permaisuri agong ni. sekarang ieqa dah berada di istana permaisuri agong. ieqa di suruh carik keje yang berhampiran rumah sahaja dan bekerja secara normal shift. ouh, come on mom! tak thrill la keje normal shift. 


hihi =) sebenarnye bukan ape, ieqa cuti tinggal lagi lebih kurang 2 bulan je.. if keje normal shift mesti keje2 macam kat office gitu kan. x best la baru nak kenal ngan situasi keje tu dah benti.. sayang la.. bagi ieqa better keje front line je.. sebab kejap je pon. tapi tu lah, ieqa ni nebes nak keje front line, lebih2 lagi kat tempat sendiri berjumpa dengan org2 yang ieqa memang lah sgt kenal kebanyakkannya. huuu, nebes mak noks!


Jadi, dah seminggu ieqa pulang ke istana ni tapi ieqa x g mintak keje lagi, target tempat keje nk di mintak tu, dah ade tapi tu la memikirkan nebesnye tu berjumpa sanak saudara, rakan taulan, cikgu2 yg akan berkunjung ke tempat tu. huh, berpeluh den ni ha nanti..


hmmm, macam mane nak mengatasi masalah ieqa ni.. duduk umah memang best, tapi duduk je pon tak xde hasil gak.. payah gak nak hidup ni kan.. haish la hai =(


p/s : sorry readers lama x update cite2 baru kat blog tak semenggah ni..








Thank You For Reading  ❤ u

Friday, September 30, 2011

Salah Ke Berdikari ?





Assalamualaikum readers ◕‿◕


Hye kamu yg tengah baca entry ni blogger-emoticon.blogspot.comHari ni entry ieqa entry touching  ye. Lebih Kurang macam entry Dilemma ieqa. hihi blogger-emoticon.blogspot.com 


Semua dah tau kan dari entry sebelum ni, ieqa sekarang sambung belajar & buat kerja part time. Mungkin memang lumrah manusia suka dengki dengan apa yang orang lain buat. Ieqa memang full time study & ieqa buat kerja part time sebab ieqa nak berdikari, ieqa sendiri yang nak sambung study so ieqa kena lah usaha sendiri nak capai cita2 ieqa tu.


Bukan family ieqa tak support ieqa nak study. Parent mana yang tak suka nk tengok anak dia berjaya kelak kan? Cuma ayah ieqa dah pencen, mak plak surirumah je, pencen ayah cuma cukup2 makan je utk barang2 dapur umah.. Alhamdulillah family ieqa tak pernah tak makan. susah macam mana pon mak ayah tak tunjuk kat anak2.


Mak ayah cakap memang dah simpan duit untuk ieqa belaja & masa2 emergency. Tapi duit tu habis sebelum ieqa sambung belaja. Biasa lah orang lain susah & memerlukan mak ayah pon jadi tak sampai ati. Bagi lah guna dulu. Lepas tu  biasalah kan lupakan macam tu je. jumpa selalu tapi buat tak reti. Hidup nampak mewah je, semua ada, macam2 barang tukar baru. tapi mak ayah ieqa duk menangis fikir duit dalam akaun dah kering semua tak pikir.


Sebab semua tu la ieqa decide nak wat part time kerja. at lease blh la tampung kos hidup ieqa & boleh la beli makanan kesihatan utk mak ayah ieqa or blh la hulur2 sikit kat mak ayah ieqa kan. Bukan suka2 ieqa nak kerja time ieqa tgh belajar ni. Memang lah sangat penat & susah nak bahagikan masa. Tapi nak buat macam mana kan.


Baru2 ni ada lah suara2 sumbang tanya kenapa ieqa kerja sedangkan mak ayah mampu & berduit. ieqa tak tau nak jawab apa. atas dasar hormatkan orang yg lebih tua ieqa diamkan je la. Memang hati rasa nak menjawab dah panas hati sangat dengar soalan tu sedangkan dorg tahu keadaan sebenar family ieqa.


Salah ke ieqa ade cita2 nak ieqa betul2 tekad sambung belaja. tapi ieqa tak mengharap sponsor pon dari family. Biarlah orang lain sambung belaja dapat kereta dapat duit belanja dapat macam2 lah.. sebut je mesti dapat. semua benda family sudukan masuk mulut. untung lah kan. tapi ieqa rasa tsk salah pon ieqa berdikari utk study ni. Mungkin orang lain tak paham keadaan ieqa yang sebenarnya. Mulut ieqa ni dah larat nak jawab soalan kenapa kerja? tak penat ke? family ko bagi ke ko kerja? family ko tak bagi duit ek? :face47:






P/S : tolong lah jgn perli2 ieqa lagi, tolong lah paham keadaan ieqa, tak salahkan berdikari? 









Thank You For Reading  ❤ u

Sunday, September 18, 2011

My New Journey



Assalamualaikum readers ◕‿◕




Hye2 kamu yang sedang membaca entry ini! Terima Kasih sudi lagi menjengah blog ieqa even ieqa dah berbulan tak update entry baru. Sorry sangat2 ieqa nak update tapi tak berkesempatan even idea dah bertimbun-timbun. Sorry ^︵^


Untuk pengetahuan pada yang belum tahu lagi, ieqa sekarang dah sambung belajar kat kat KPTM cheras. Amek twin program dgn Coventry University, UK. Ieqa amek course Bsc (Hons) Business Information Technology with International Business selama 2 tahun.


Yang membuatkan ieqa busy yang teramat sgt adalah ieqa buat keje part time untuk menampung keseluruhan kos hidup dan belajar ieqa sementara tunggu pinjaman MARA ieqa diluluskan. Ieqa kerja kat AEON Jusco Taman Maluri sebagai cashier. Ieqa habis class roughly dalam pukul 4 paling lambat. Lepas tu pukul 7 ieqa dah kena masuk kerja sampai lah pukul 11. 


Bukan lah ieqa dah lupakan blog pinkylicious ni, cuma ieqa dah tak de masa je utk si pinkylicious ni.. Diri sendiri pon dah terabai dah. Nak balik rumah jumpa parent pon susah sgt. Bila ade masa kena mengadap assignment lak. InsyaAllah lepas ni ieqa akan cuba update entry baru utk tatapan semua ye.. cuma ieqa kena lah dulu kan pelajaran sebelum nak update entry kan. 




P/S : sorry ye pada yang rindu nak baca coretan ieqa, yang request ieqa update blog yang tak semenggah ni.








Thank You For Reading  ❤ u

Monday, June 20, 2011

Giveaway Kedua Peony Pinky


Assalamualaikum readers ◕‿◕

Hye kamu-kamu semua! dah lama ieqa tak join GA kan? rindu nak join. kali ni seperti tertera pada tajuk entry tu ieqa join Giveaway Kedua Peony Pinky. Jom jenguk ke bawah ye -->



Ieqa dah jadi follower:

Sudah buat entry tajuk : " GIVEAWAY KEDUA PEONY PINKY "

Sudah letak banner kat bahagian sidebar dan dalam entry post

Ieqa nak tag Myra & Huda

Link kan post entry anda = Baiklah










Thank You For Reading  ❤ u

Friday, June 17, 2011

Kisah Dongeng VS Karma


Assalamualaikum readers ◕‿◕

Hye korang! ieqa nak share lagu baru stacy tajuk dia kisah dongeng. Dah lama kan tak dengar stacy nyanyi lagu ballad macam ni. Cer korang hayati lagu and video clip lagu ni. Sangat syahdu and tersentuh Qolbu taw. 





Lagi satu nak share video clip black and white Faizal Tahir. Lagu dia je dah memang mendalam maksudnye. Ni video clip lak.. Korang tengok and feel sendiri ye, ada penampilan khas Iqa Mentor dalam video clip lagu Karma ni. Jom layan ~




P/S : ieqa memang die heart dengan stacy and faizal tahir ni. Kagum dengan semangat mereka yang tak mudah di rendah2 kan oleh sesiapa. Mereka buktikan mereka mampu berjaya dalam kekurangan dan cemuhan orang ramai.











Thank You For Reading  ❤ u

Wednesday, June 8, 2011

Bila Blogger Hebat Approve Lamaranku =D

Assalamualaikum readers ◕‿◕


Hye alls! hihi ;) hati ieqa yang tengah sedih ni rasa terubat sikit bila ada blogger hebat approve ieqa punya fb request. Rasa cam tak percaya je ada blogger hebat nk approve ieqa kan.


Ye lah, selama ni mana ada blogger2 elite layan blogger macam ieqa ni kan.. rasa terharu je.. hihi:) sambil tersipu-sipu malu tadi ieqa reply post dia kat wall ieqa (gedik kan?)


Tak kisah lah, jangan dia remove ieqa lak nanti dah la kan. Yela dia pandang FL je, ieqa ni sebelah mata pown dia tak pandang.


Apa pun terima kasih ye approve request ieqa :) Korang nak tahu ke sapa blogger tu ? cer korg click SINI and SINI . 


Ha, da siap skodeng ? hahaha ;) korang memang gatal taw ! hihihihi, memain je lah =D



P/S : dah rasa happy dah dari sedih semalam ;)





Thank You For Reading  ❤ u

Tuesday, June 7, 2011

Dilemma

Assalamualaikum readers  





Hye! OK, ieqa memang tengah sedih sekarang ni. Hati ieqa berbelah bagi sangat. Ieqa tak tahu apa yang ieqa buat ni betul atau tak. Ieqa rasa touching sebenarnya bila ada yang menghalang cita-cita ieqa.


Bagi ieqa cita-cita ieqa sangat penting untuk masa depan ieqa suatu hari nanti. Tapi bila orang yang kita sayang menghalang cita-cita kita memang touching and rasa down sangat.


Macam-macam ieqa rasa sekarang ini. Rasa tak di sayangi, rasa dipinggirkan, rasa orang lain lebih penting dari diri ieqa ni. Air mata ni dah tak larat nak menitis dah, fikirkan semua ini.emoticon20   


Tapi ieqa kuatkan hati, dengan bantuan seseorang yang buat ieqa sangat terharu, ieqa jadi bersemangat nak tunaikan cita-cita ieqa tu. Walau macam mana pown ieqa akan berusaha untuk cita-cita ieqa.


blogger-emoticon.blogspot.comSemua tekanan yang ieqa dapat akan ieqa jadikan kekuatan dan pembakar semangat untuk terus berjaya. Hidup ieqa memang tak seindah orang lain, senyuman ieqa hanyalah untuk menutup semua kekurangan diri ini.blogger-emoticon.blogspot.com 


InsyaAllah, doa-doakan lah ieqa kuat hadapi semua rintangan untuk berjaya. Doakan ieqa tak alpa dalam mengejar cita-cita. emoticon02


Ya Allah berilah aku kekuatan dan kesabaran dalam semua ujian mu Ya Allah. Amin emoticon06




P/S : Terima Kasih awak buat saya terharu dengan pengorbanan yang awak sanggup buat untuk saya!






Thank You For Reading  ❤ u

Monday, June 6, 2011

Elegante in My Interpretation

Assalamualaikum readers ◕‿◕


Hye! korang ingat lagi tak ieqa punya entry pasal Grand Annual Dinner Final Year Student KPTMKL 2011 ? lupa dah ke ?


Yang ni, yang ni... ingat tak?

Check sini


Ok, ieqa dapat dress yg sesuai utk malam tu. Harga pown hehe =D ok2 la.. last minute pown carik even x sama macam yg ieqa angan2 kan. tapi boleh lah, simple & elegante lah gak kowt.. Jom tengok bawah !


ops! gambar separuh je la yang ada =D

Boleh lah kan ? ieqa x lah ada fashion senses yg hebat.. setakat ikot kemampuan & tak menjolok mata sgt. hahah ;D tolong abaikan rambut yg x sempat nak jumpa hair stylist. so, biarkan je menggerbang ala2 pontianak, hihihihihi ('',) Malam tu Ieqa bersama dengan teman-teman terhebat ieqa yang sgt gorgeous ok! jom tengok bawah lagi . .

Kamilah Charlie's Angel ! Me | Myra | Yaya
He is our guardian ! jgn marah yaya (tu hazick BF yaya)
Our Special Guest (Shahir AF8)
Lastly I got him ! hihi =D
MC yg telah menjayakan dinner kami

Gambar2 yang lain sila lah tengok di FB ieqa. Yang belum add tu sila lah add tapi perkenalkan lah diri if tak ieqa susah approve sebab ieqa tak kenal.

Selesai dinner tu.. Esoknya kami pakat pergi karoks kat kotak merah (redbox) sogo. Sila lihat bawah dengan sopan lagi ye !




Kesian Yaya, dia sampai masa lagu last.. so, bg dia nyanyi la utk penutup . kesian, cuba tgk dia basah sebab hujan. hihi =D sorry yaya next time kita karoks lagi ye..



p/s : Sorry ni entry yang ieqa janji nk post bulan lepas.. dah basi tapi nak cite gak! lepas ni ada lagi satu..tunggu ye =D terima kasih.



Thank You For Reading  ❤ u

Saturday, June 4, 2011

Demam Nora Elena


Assalamualaikum readers ◕‿◕

Hye semua! hihi, seperti tajuk di atas ieqa pown terkena virus demam Nora Elena ni. Tangkap cintan abes la. If pergi dating or jalan2 mesti nak balik sebelum pukul 7 semata-mata nak tgk Nora Elena. Kat rumah pulak berebut dengan parent ieqa nak tgk sinetron Cinta Melody pukul 6.30-7.30 kat astro ria. Kadang2 tu pukul 7.30 baru dapat tgk Nora Elena. Sabar je lah, Nasib baik la parent if tak dah boleh bawak gaduh dah kowt. hahahah =D 


Korang semua jom la layan lagu-lagu cerita Nora Elena ni . . BEST!








Thank You For Reading  ❤ u

Thursday, May 19, 2011

Bulan May Yang Amat Terserlah Kebusyannya



Assalamualaikum readers ◕‿◕  


Hye semua =D maaf ye ieqa dah lama x update entry baru. Rindu sgt dah nak berblogging ni taw. Macam-macam cerita nak tulis tapi tak ada kesempatan. InsyaAllah lps entry ni publish satu persatu entry akan menyusul ye. Niat hati nk cerita je semua kat entry ni tapi nanti ada pulak yg jenuh nk baca sampai tertidur keluar air liur basi dpn monitor korg tu..


Korg mesti tertanya-tanya mana ieqa menghilang kan.. Ieqa ada je tak pergi mana-mana pown. Cuma ieqa ada hal yang buat ieqa tak boleh nk online and nk berblogging. Apa hal nya? hahahah =D semua tahu kan ieqa baru habis praktikal, jadi ieqa kena la siapkan ieqa punya report and logbook. Nak dapatkan 4.00 kan ieqa cakap sebelum ni. Sebab tu ieqa bertungkus lumus siapkan dalam masa seminggu je lepas habis praktikal tu. Hasilnya ieqa puas hati lah. Sebab buat kerja sendiri semua sendiri selama ni kerja-kerja ieqa semua wat dalam group. So, tak banyak kerja and selalunya member yg siapkan semua kerja. Teroknya ieqa kan, itu lah sampai member bengang dengan ieqa. Tapi insyaAllah itu semua dulu sekarang ieqa dah berubah. 




Corat-Coret Report & Logbook


Left : Logbook | Right : Report
Muka Teruja Nak Hantar Report + Logbook
Kawan Seperjuangan Selama 3Tahun Buat Diploma
Muka Lepas Hantar Report & Logbook, Lega + Bangga


Selesai dengan Report & Logbook, Sebenarnya 10 May 2011 along ieqa baru deliver anak yang ketiga. Baby dia lemas dalam perut. Kesian sangat dia selamat tapi dia duduk dalam ward dalam incubator tu, sampai sekarang x keluar2 lagi. Semalam doctor cakap dalam darah dia ada kuman. Tak sanggup tengok dia dikerjakan oleh doctor, kesian sangat dia baby lagi tapi dah kena godek-godek dengan doctor. Along cakap doctor bagi dia ubat antibiotik yg paling kuat, tak sesuai untuk baby macam dia. Tapi apa boleh buat maybe doctor tahu yg terbaik utk dia. Dia ada kuasa nk tentukan. Along hanya staff nurse yg tahu serba sedikit mengenai ubat tu. Mungkin tu saja cara untuk baby cepat sembuh and cepat keluar hospital and acu dia ni boleh peluk and kiss dia.


Nur Qashriena Aufa Masa First Day Lahir

Doakan baby Nur Qashriena Aufa cepat sembuh ye . TQ! ieqa nak siapkan entry lain pulak. Tunggu dengan kesabaran ye semua!







Thank You For Reading  ❤ u

Friday, April 29, 2011

bestnya duduk di teratak Pinky Momma ;)

Assalamualaikum readers ◕‿◕  


Hye readers..ye ? ha, ieqa join segmen *apasal rajin sgt ni join mende ni sekarang . hihi :) Kali ini ieqa nak join Pinky Momma punya segmen ye. Pinky Momma buat segmen untuk merombak blog list yang terletak di blog dia sekarang ni.Permintaan Pinky Momma untuk segmen ini sangat lah mudah, jom layan . .






Blog Pinky Momma ni confirm ieqa suka sebab dia sama species dengan ieqa . haha ;) colour blog dia pink, i like! kemas sebab tak semak pown tengok. Entry pown meletup and Pinky Momma ni rajin blogwalking juga orangnya ni. Selalu beri tunjuk ajar disini ye Pinky Momma :D

Sesiapa yang nak join segmen Pinky Momma ni sila lah klik tajuk di atas tu ye. Jemput-jemput lah memeriahkan majlis taw. Jangan anti-sosial sudah la k..tak elok tu =D>











Thank You For Reading  ❤ u

Today is the last day of industrial training

Assalamualaikum readers ◕‿◕ 


Hye readers, selamat petang ! seperti tajuk di atas, hari ini adalah hari terakhir ieqa internship.Hari ini kat facebook, twitter, blog, tumblr ieqa dibanjiri dengan post2 sedih lagi dramatik kawan-kawan ieqa yang yang akan menamatkan training hari ini. Macam-macam expression ieqa boleh nampak tapi kebanyakkannya sedih and bersyukur. Yang sedih tu sebab nak berpisah yang bersyukur tu sebab dah tak kena buli lagi dah.


Habis ieqa ni tak ada perasaan ke hari ini? relax je ni kan . . hahahaha =D ieqa tak terasa sedih lagi sebab ieqa dah sambung contract kat company ieqa buat intern ni sampai bulan 6 insyaAllah lepas tu ieqa sambung degree pulak. Sekarang ni ieqa rasa lebih bangga sebab hari ini adalah hari terakhir ieqa bergelar student diploma selama 3 tahun.


Rasa sekejap sangat 3 tahun tu, pejam celik pejam celik habis dah 6 sem ieqa study.Macam tak percaya pown ada juga. Tapi ieqa merafakkan rasa syukur ieqa pada Allah sebab permudahkan urusan ieqa selama ieqa study. Walau macam mana besar masalah ieqa, tapi Allah tetap tunjuk jalan untuk ieqa selesai kan semuanya.Alhamdulillah syukur..


Macam-macam pengalaman ieqa dapat selama 3 tahun menuntut ilmu ni.Selain pengalaman belajar, ieqa dapat pengalaman paling berharga sekali iaitu persahabatan. Tipu lah kalau cakap ieqa berkawan tak de gaduh-gaduh sebab 24/7 hidup ieqa dengan kawan-kawan. Tapi even dah gaduh-gaduh at the end kitorang pulang ke pangkal jalan yakni berbaik semula. guess what? gaduh-gaduh tu la yang mematangkan ieqa dengan kawan-kawan ieqa.Tak guna bergaduh pown sebab kami dah macam adik beradik sebenarnya, saling memerlukan kerana masing-masing ada kekurangan dan kelebihan sendiri.




Yang sebelah ieqa tu la kawan yang paling rapat dengan ieqa, Myra namanya


Left : Aleea (kawan blur) | Right : Zulaika (dia suka cakap non-stop)



Kawan-kawan ieqa kat atas ini lah gula hati ieqa yang menggembirakan waktu sedih yang sentiasa ada waktu ieqa susah. Kami semua housemate,  my roomate myra la, ieqa kata dia paling rapat dengan ieqa kan? sebab kami ni tido sebantal makan sepinggan minum secawan. Bukan tu je ieqa rapat dengan family dia juga mommy dia mak ngah,ayah ngah,kak ina,kak min,mak chaq, mama and little aisyah and balqis and etc.



 



Yang ni pulak sedikit pengalaman kami yang ieqa compilekan, actually gambar ini ieqa hadiahkan untuk myra masa bufday dia. Kenangan kami semua bersama selama kitorang kenal ini. Last of all, ieqa harap sangat kawan-kawan ieqa semua ni akan berjaya dalam apa yang mereka buat dan tak lupa kenangan masa kami mula-mula kenal and mematangkan diri kami yang kebudak-budakkan sangat dulu tu. Sekarang pown still macam budak-budak tapi matang sikit and bijak sikit dari dulu :)




P/S : Ieqa sayang myra,aleea,zulaika sangat-sangat, rindu sangat dengan korg semua . i love u homies , take care !






Thank You For Reading  ❤ u

Thursday, April 28, 2011

Macam Mana Ye ?

Assalamualaikum readers ◕‿◕

Ieqa ada kerunsingan ni, pening dah fikir dari siang tadi . Tak tahu dah nak mintak tolong sapa ni. Korang boleh tolong tak ? 




Pasal  Grand Annual Dinner 2011 KPTMKL ini la ieqa duk peningkan dari siang tadi. Bukan sebab ieqa kena nyanyi duet dengan Shahir AF8 masa tu. Tapi sebab tema event ni. Korang boleh baca tak kat poster tu tema dia elegante.  Tema ni buat ieqa berfikir nak dress di luar kemampuan sendiri *awan-awan bayangan ieqa nak dress macam artist.


Wah, mana ieqa nak cari baju ikut tema dengan budget tak seberapa ni. *pening-pening  Bukan takat baju je kasut, clutch, accessories . huh, penat dah blogwalking tapi tak jumpa yang mengikut tema pown. Cuma belum cari kat actual kedai je. Tapi tak tahu nak cari kat kedai mana yang jual dengan harga yang berpatutan.


Ieqa bila ieqa sendiri yang nak settle kan apa-apa untuk diri sendiri mula lah menggelabah macam hape je. Semua tak reti nak buat, nak start dari mana dulu pown tak tahu. Terus blur lah senang cakap. Tapi kalau tolong bagi pendapat kat member-member, mencurah-curah ke ladang gandum je idea cerdik ieqa ni datang.  


Grand Annual Dinner 2011 KPTMKL ni minggu depan je. Tinggal lagi berapa hari je, sempat ke nak carik semua nak ieqa nak tu. Dah lah ni event ieqa yang terakhir dengan KPTMKL sebelum ieqa grad.



P/S : tengah bertungkus-lumus fikirkan dress utk event ni :(

 



Thank You For Reading  ❤ u

Wednesday, April 27, 2011

MUMMYLOVERS MENCARI BLOG UTK DIREVIEW



Assalamualaikum readers ◕‿◕


Hari ni "MUMMYLOVERS MENCARI BLOG UTK DIREVIEW" ieqa baru je kenal ngan blog mommy ni. Sekali baca je dah suka taw. Blog dia best kalau tak percaya tengok la. Jom la layan permintaan mommy ni ye ?


1- sila letak banner ini ya di entry kamo.. (siap)




2- buat entry khas dengan tajuk:
"MUMMYLOVERS MENCARI BLOG UTK DIREVIEW" 
pastikan di backlink ke blog mummy yaa!!(siap)


3- blog korang mestilah follower bawah daripada 100(ada 20 follower setakat pukul 11 27 April 2011)


4- Letakkan sekeping gambar cun korang kat situ yaaa!!(siap)


Disebabkan phone dah rosak, ieqa jumpa gambar ini je dlm simpanan

5- Berikan sedikit komen kamoo pada blog mommy!!(siap)
 

     Blog mommy cantik ok! kita ada taste sama kan mommy ? kita suka colour pink *wah! suka-suka . Ieqa paling suka blog mommy ada banyak info, tips and tutorial..Semuanya sangat berguna . . keep on that entry ye mommy?

6- tinggalkan link korang di entry ini sahaja..(siap)











Thank You For Reading  ❤ u

Tuesday, April 26, 2011

Maaf Ye?

Assalamualaikum readers ◕‿◕


Ieqa nak mintak maaf ye sebab semua setting blog ni dah hilang. Dah x santek lagi dah.. Sedih nak kena buat balik dari awal semuanya. Ni la dia tak ada kerja carik kerja. huwaaaa :'(

Sorry entry pendek sangat sebab blog under construction ok ? 



P/S : rasa macam nak nangis sampai banjir je ni. 

 




Thank You For Reading  ❤ u

Free Breakfast

Assalamualaikum readers ◕‿◕




Hari ini sampai je tempat kerja, ieqa nampak sebungkus nasi lemak kat atas meja. Wah, rezeki dari kerajaan langit ke ? tidak-tidak . . . Kak Dalila pown bersuara "Uncle Lim bagi nasi lemak" . La, yeke baik hati sungguh Uncle Lim ni kan =D 


yang kiri tu lah Uncle Lim

Akibat makan nasi lemak yang sedap tu ieqa rasa ngantok sangat sekarang ni. Ya Allah, rasa nak tido je dah ni. Mata pown dah tak larat lagi nak buka. kalau ada bantal and cubicle ni ada curtain mesti dah pakat-pakat tido je dengan Kak Dalila . 


Comel kan ieqa tido macam ni. -..-"


Ieqa dah tak tahan dah ni, ieqa nak tido.. bila nak lunch time ni ? ieqa dah tak boleh fokus lagi ni. Tolong ada batang mancis tak? ieqa nak letak kat mata ieqa ni..


P/S : Gara-gara tertinggal phone ieqa tak buat apa-apa pown semalam. Monday Blues kononnya!

Image :Google Engine




Thank You For Reading  ❤ u

Monday, April 25, 2011

BEN CARI BLOG BARU LAH


Assalamualaikum ◕‿◕

Abg Ben buat segmen untuk blogger baru macam ieqa. Semalam tak sempat join tapi Abg Ben buat lagi hari ini. Wah! Sayang la Abg Ben ♥ 



1.Header Abg Ben wajib letak = DONE


2. Tajuk : BEN CARI BLOG BARU LAH = DONE *siap backlink ke entry abg ben lagi


3.  5 Blog baru yang ieqa suka = DONE


 (1) Ayna-And-Her-Blog
 (2) Ayeem Ayam
 (3) Aerol HAfiezi
 (4) NH's Diary
 (5) One Step At A Time


4.  5 Blog lama yang ieqa suka = DONE


 (1) Santai Bersama Ben Asshari
 (2) Memorialisme_Hope With Heartstrings
 (3) Peony Pinky
 (4) Colourful of eiyna story
 (5) Yuyu Zulaika









Ha, lagi satu tolong undi Abg Ben kat sini ye =D













 


Thank You For Reading  ❤ u