Monday, April 18, 2011

Selamat Tinggal

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia =D

hye awak! ieqa dengan bangga dan rasminya mengucapkan selama tinggal kepada *dia kerana telah melukai hati ieqa selama setahun kami berkenalan.Puas ieqa bersabar tapi *dia tetap begitu juga. Ieqa tak tahan berada disampingnya.mengingatkannya ieqa berasa sakit sangat.kecewa yang teramat sangat.Tak dapat di gambarkan perasaan ieqa bila mengingatinya.Si *Dia


Ya! inilah la *dia.Broadband Celcom CSL RM98 ieqa. Sangat sedih taw mengenang *dia ni.Tak mengenang budi langsung.Tiap-tiap bulan bayar tapi ieqa kadang-kadang tak boleh guna sebab kelembapan *dia yang amatlah terserlah.Memang tak mengenang budi langsung.Dah bayar tapi tak boleh guna setaraf macam yang ieqa bayar.Rabak poket tahu tak melayan kesabaran dengan *dia ini.


Tangisan dan makian terhadap *dia telah mejadi asam garam sepanjang kami bersama.Tapi apa kan daya *dia tetap dengan kelembapannya.Untuk tidak menambahkan kerabakan poket ieqa yang memang sentiasa rabak ni ieqa buat keputusan nak berpisah dengannya.Pada 16 April 2011 dengan tekad dan keazaman yang jitu ieqa terminate broadband Celcom CSL RM98 tu.


Jadi moral of the story is sebelum awak nak subscribe broadband awak harus dan wajiblah check dulu broadband network coverage manakah yang paling power kat kawasan awak.Just pergi je kat webpage contoh *Digi*Maxis, *Celcom or *Yes. Brand broadband awak tu tak bersalah pown if *dia lembap or xde coverage.Awk je yang tak alert *termasuk ieqa  sebab x check dulu benda penting macam ni.Jangan marah dan maki kerana anda harus tahu kelajuan broadband awak bergantung pada faktor-faktor seperti kemampuan modem, lokasi, jarak dari menara komunikasi dan jumlah pengguna secara serentak.
P/S : Lain kali wat research dulu sebelum beli n beli ikut kemampuan je.
 


Thank You For Reading  ❤ u

4 comments:

 1. OrchidSakura:
  cian kan.. dah la fon rosak, broadband pown terpaksa terminate.
  huargh!nak nanges!

  ReplyDelete
 2. alaw..pakai la digi..dgr cite laju..

  ReplyDelete
 3. Lara Biru:
  Laju ke tak kene check network coverage kawasan kita dulu.Ingat entry kat atas tu aku tulis ape? yang penting check network coverage kawasan anda dulu ye

  ReplyDelete